Procurorii urmează să ceară marți, 29 mai, mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele celui de-al doilea luptătorul K1 bănuit că ar fi ucis în bătăi bărbatul de 30 de ani, în fața centrului comercial Atrium din Chișinău. Reamintim că, cel de-al doilea sportiv, în vârstă de 25 de ani, a fost reținut duminică dimineață, 27 mai.

Tot duminică, 27 mai, primul bănuit în acest caz, a fost escortat la Judecătoria Râșcani, unde i s-a prelungit mandatul de arest cu 30 de zile. Cine este acest puteți citi AICI.

Poliția menționează că, în acest caz a au fost deschise trei cauze penale pentru huliganism, vătămare gravă și media a integrității corporale, în urma căreia a survenit decesul unei persoane.

Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă până la 15 ani de închisoare.

Serghei Bejenari este bărbatul de 30 de ani care a decedat după ce ar fi fost bătut cu bestialitate de mai mulți sportivi profesioniști K1 în apropierea centrului comercial Atrium, din Chișinău. Bărbatul a fost transportat la spital în noaptea de 18 spre 19 mai. Acesta avea multiple traumatisme ale scheletului facial, iar în aceeași dimineață a fost supus unei intervenții chirurgicale în regim de urgență, pentru extragerea hematomului cerebral. După șase zile de comă, bărbatul a decedat. Văduva bărbatului, Alisa Ceraniova, îl învinuiește de cele întâmplate pe luptătorului profesionist de K1, Aurel Ignat. Familia decedatului susține că sportivul ar fi fugit deja din țară, în timp ce poliția, refuză se vină cu detalii și informație relevantă despre incident. Antrenorul sportivului, Nicanor Trocin, afirmă că prezența sportivului Ignat la acea bătaie nu semnifică că aceste poartă o vină directă. Acesta susține că, acuzații vehiculate în spațiul public sunt nefondate, iar cei pe acest caz trebuie să se pronunțe sunt oamenii legii. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.