În Rusia, a început să lucreze serviciul SelfieToPay, care vă permite să achitați pentru cumpărături cu ajutorul unui selfie. Despre acest lucru informează TASS cu referire la mesajul companiei-dezvoltator VisionLabs. În prezent, serviciul este disponibil în câteva locații, unde tehnologia a și fost testată. Dezvoltatorii intenționaează să lanseze proiectul în câteva rețele federale, scrie TASS.

În prezent, achitarea biometrică pentru cumpărături este disponibilă în mai multe rețele de catering și cafenele unde tehnologia a fost testată. Începând cu luna iunie, serviciul, în special, va fi disponibil și la 250 de puncte de plată în comerțul cu amănuntul din Moscova și Sankt-Petersburg. În viitorul apropiat, companiile vor lansa proiecte cu mai multe rețele federale mari. VisionLabs spune că până la sfârșitul anului 2018 este planificată lansarea în alte regiuni din Rusia.

Serviciul de plată biometric pentru achiziții și servicii este disponibil pentru utilizatorii aplicației SWiP pe iOS și Android. Pentru a le utiliza, trebuie să vă scanați fața cu telefonul smartphone. Pentru plata, trebuie doar să vă uitați la camera instalată lângă casa de marcat. „Platforma pentru recunoașterea facială VisionLabs LUNA este echipată cu tehnologia Liveness, care verifică dacă o persoană este în fața camerei sau o imagine neînsuflețită”. Mulțumită acestei tehnologii, escrocii nu pot folosi fotografii sau videoclipuri ale altor persoane pentru a plăti pentru achiziții”, susțin dezvoltatorii.