Apelul depus de Maia Sandu la Curtea de Apel privind anularea rezultatelor alegerilor din Jora de Mijloc a fost respins. Vestea a fost primită de simpatizanții partidului „Șor” cu multă bucurie, aplauze și urale.

Decizia a fost luată de instanță la doar câteva minute după ce în fața protestarilor a ieșit Ilan Șor. Astfel, manifestanții au considerat că decizia de la Curtea de Apel este datorată primarului de Orhei, pe care l-au numit „talisman al jorenilor și orhenienilor”. Ilan Șor a a făcut „baie de mulțime”, iar cei prezenți la protest și-au manifestat susținerea pentru el și pentru Marina Tauber.

„Deodată când ați venit dvs am obținut o victorie. Împreună cu Jora de Mijloc am obținut această victorie istorică. Am arătat tuturor că alegerea poporului este mai presus de toate”, a menționat și Tauber.

Menționăm că PAS cere anularea rezultatelor din motiv că, în campania electorală, Partidul „Șor” ar fi cheltuit mai mulți bani decât prevede legea. Și observatorii „Promo-Lex” au sesizat că cele mai multe încălcări, în ziua alegerilor, dar și în campania electorală au fost înregistrate anume în localitatea Jora de Mijloc.