/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ UE ajută Moldova! 68 mii de euro au fost oferiți pentru renovarea și dotarea postului de salvatori din Copanca

missing
28 mai 2018, ora 10:56

Uniunea Europeană a alocat peste 68 mii de euro prin intermediul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”. Astfel dacă până în 2016, cei zece angajați ai postului din Copanca erau nevoiți să se înghesuie într-o cameră de la subsolul unei clădiri administrative, acum lucrurile s-au schimbat.

„Uneori oamenii se întreabă ce face UE pentru ei și de ce se investește în măsuri de consolidare a încrederii. Și putem să spunem astăzi, aici Stația de salvatori și pompieri din Copanca vorbește de la sine. UE contribuie la facilitarea soluționării conflictului transnistrean,” a declarat Peter Michalko, ambasador UE în Republica Moldova.

În cadrul Proiectului Energie şi Biomasă, sediul Primăriei, care găzduiește postul de pompieri, a fost dotat cu un sistem de încălzire pe biomasă.

„Obiectivul principal al Programului de consolidare a încrederii este de a câștiga „inimile și mințile” locuitorilor de pe ambele maluri prin construirea punților de încredere și prin stabilirea platformelor de consolidare a relațiilor și cooperării”, susține Dafina Gerheva, coordonatoare rezidentă ONU și reprezentantă permanentă PNUD în Republica Moldova.

„Noi azi construim un pod de încredere pentru a salva vieți, pentru a crește calitatea serviciilor și pentru a fi mult mai aproape de necesitățile oamenilor”, a subliniat Cristina Lisnic, viceprim-ministru pentru reintegrare.

Acum, postul de salvatori și pompieri are toate condițiile, inclusiv o cameră în care se pot adăposti sinistrații, sufragerie, dar și o sală de sport.

„Condițiile de munca s-au schimbat radical în cadrul postului de pompieri Copanca, ceea ce se va răsfrânge pozitiv asupra serviciilor pe care le vor presta colegii mei”, a declarat Igor Calancea, șef adjunct servicii umane.

Primăria satului Copanca a dotat postul cu o autospecială, pentru a putea ajunge rapid la destinații greu accesibile. Postul de salvatori și pompieri din Copanca deservește 9 sate, cu o populație de peste 15 mii de locuitori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram