Fostul şef al serviciilor secrete nord-coreene Kim Yong Chol va călători în SUA pentru a discuta cu oficialii de la Casa Albă

29 mai 2018, ora 11:15

Kim Yong Chol a călătorit mai întâi la Beijing.

Oficialul nord-coreean a fost implicat şi în discuţiile cu oficialii de la Seul, iar vizita acestuia în Statele Unite ar indica avansarea pregătirilor pentru potenţialul summit care ar putea avea loc pe 12 iunie.

Potrivit postului NHK, şeful Statului Major, Kim Chang Son, a călătorit la Singapore luni seară. În acelaşi timp, o delegaţie de oficiali de la Casa Albă au plecat de la Baza Aeriană Yokota la Singapore.

Liderul de la Casa Albă a semnalat că întrevederea cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea avea loc chiar la data stabilită iniţial, 12 iunie. Ulterior, sâmbătă, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-In, liderul de la Phenian şi-a arătat disponibilitatea de a se întâlni cu Donald Trump.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram