Medicii care l-au tratat pe un fost spion rus şi pe fiica sa după ce au fost otrăviţi cu un agent neurotoxic în Marea Britanie susţin că nu ştiu care sunt perspectivele stării lor de sănătate pe termen lung, deşi recunosc că iniţial se temeau că incidentul era mult mai grav, relatează Agerpres, potrivit Reuters.

Serghei Skripal, un fost colonel în informaţiile militare din Rusia care a trădat zeci de agenţi Marii Britanii, şi fiica sa Iulia au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă din oraşul englez Salisbury pe 4 martie.

Stafful spitalului din Salisbury, unde cei doi au fost trataţi, a declarat pentru BBC că unii au început să se întrebe dacă cei doi nu cumva vor muri din cauza agentului neurotoxic administrat.

Întrebată despre impactul pe termen lung al otrăvirii asupra sănătăţii lui Skripal, directorul medical al spitalului, Christine Blanshard, a declarat că prognoza este nesigură.

Marea Britanie a afirmat că este foarte probabil ca Rusia să fie responsabilă de otrăvirea celor doi Skripal, iar guvernele occidentale, inclusiv cel al SUA, au expulzat peste 100 de diplomaţi ruşi. Rusia a negat orice implicare în otrăvirea fostului spion şi a fiicei sale şi a luat propriile măsuri în replică la expulzările diplomaţilor săi.