Trei persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucişi, marţi, în oraşul Liege, de un individ care a reuşit să ia o femeie ostatică înainte să fie împuşcat mortal de autorităţile belgiene, relatează site-ul cotidianului The Telegraph, citat de Mediafax.

Presa locală relatează că doi poliţişti şi un trecător au fost împuşcaţi mortal marţi dimineaţă. Atacatorul a murit la scurt timp după ce a luat un ostatic.

Oficialii locali au confirmat că atacatorul care a ucis doi poliţişti pe Bulevardul Avroy, în oraşul belgian Liege, a fost „neutralizat”.

Potrivit The Independent, incidentul a avut loc la ora locală 10.30 (ora României, 11.30). Alte două persoane au fost rănite.

„Am aflat cu groază de atacul de pe Bulevardul d’Avroy din #Liege şi de moartea celor doi ofiţeri de poliţie. Este o tragedie”, a declarat Christine Defraigne, preşedintele Senatului belgian, pe platforma online Twitter.

Ministrul de interne, Jan Jambon, a anunţat că situaţia a fost monitorizată de Centrul Antiterorist al Belgiei.

Belgia se află în alertă încă de la atacul efectuat la Paris, în 2015, de către o filială Stat Islamic, în urma căruia au murit 130 de oameni. Un alt atentat a avut loc la Bruxelles în 2016, în urma căruia au murit 32 de oameni.