Un bărbat de 28 de ani, domiciliat în raionul Călărași, membru al unui grup infracțional, suspectat de comiterea unui şir de furturi din locuințe, pe întreg teritoriul țării, a fost rețiunt de poliție. Alți trei membri ai grupării care au participat la comiterea furturilor, la moment își ispășesc pedeapsa pentru comiterea altor infracțiuni similare.

Oamenii legii au stabilit că suspecții au la activ cel puțin șapte furturi, săvârșite în prima jumătate a anului 2017. Potrivit poliției, fiecare suspect avea un rol bine determinat. Ei pătrundeau în locuinţe pe timp de noapte, prin forţarea geamurilor, de unde sustrăgeau: sume de bani, bijuterii şi alte lucruri de preţ, cauzând victimelor pagube materiale în valoare de 300 000 lei.

Astfel, la 25 mai curent, suspectul a fost reținut în municipiul Chișinău, iar în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul suspectului, polițiștii au depistat o parte din bunurile sustrase. Tânărul este arestat pentru 30 de zile și dacă va fi găsit vinovat riscă de la 5 la 12 ani. Anterior, bănuitul a fost judecat pentru astfel de infracțiuni.

La moment se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea stabilirii apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi verificarea provenienţei bunurilor depistate şi ridicate.