Prim-ministrul ucrainean Volodymyr Groysman acuză Rusia că ar sta în spatele omorului în Kiev a jurnalistului rus Arcadii Babchenko. „Sunt sigur că mașina totalitară Rusă nu i-a iertat sinceritatea și onestitatea”, a scris premierul pe pagina sa de facebook.

În mesajul său acesta a mai adăugat că Babchenko a fost un adevărat prieten al Ucrainei, „care a spus lumii adevărul despre agresiunea Rusiei”.

Amintim că, marți, 29 mai, jurnalistul rus Arcadii Babchenko, un critic al Kremlinului, a fost împușcat în apartamentul său. Jurnalistul a fost împușcat de trei ori în spate și a murit în drum spre spital.

Potrivit BBC, Rusia a cerut o investigație pe acest caz, dar a spus că 1crimele sângeroase” au devenit rutină pentru „regimul de la Kiev”.

Jurnalistul de 41 de ani a fost găsit sângerând la intrarea în blocul său de către soția sa și a murit în drum spre spital într-o ambulanță. El a fost împușcat, de mai multe ori, în spate.

Deputatul ucrainean, Anton Herashchenko, a spus că jurnalistul a ieșit să cumpere niște pâine și că ucigașul îl aștepta.

Șeful poliției din Kiev, Andriy Kryshchenko, a declarat presei locale că ei bănuiesc că Babchenko a fost ucis din cauza „activității sale profesionale”.

În ultimul său post de pe Facebook cu doar câteva ore înainte de atac, Babchenko a reamintit despre o zi norocoasă de acum patru ani. El a scris că a planificat să zboare cu soldații ucrainieni pe un elicopter în zona de război din estul Ucrainei. Însă, nu i s-a permis să urce la bord pentru că nu era suficient spațiu. Elicopterul a fost doborât de rebelii pro-ruși, iar cei 14 pasageri au murit.