/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

SUA oferă 400 de mii de dolari pentru un proiect de combatere a traficului de ființe umane

missing
30 mai 2018, ora 07:33

„Mai mult, sperăm că grație eforturilor depuse de Guvern în ultima perioadă de timp, precum și implementării acestui Proiect, Republica Moldova va avansa la un nou nivel în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane, vom reuși să îndeplinim toate cele 31 de obiective privind realizarea acţiunilor prioritare în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane”, a subliniat Ulianovschi.

Julie Stufft, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA în Republica Moldova, a menționat că pentru implementarea Proiectului respectiv Statele Unite ale Americii vor aloca suma de 400 mii USD. „Ne bucură că Republica Moldova a preluat inițiativa în procesul de luptă cu traficul de ființe umane, devenind un lider regional în procesul de combatere a acestui flagel. Suntem siguri că după implementarea proiectului, Republica Moldova va deveni un exemplu pentru statele din regiune în combaterea traficului de ființe umane”, a specificat diplomatul american.

Potrivit prevederilor Proiectului, pe parcursul implementării acestuia va fi organizată o serie de trening-uri pentru peste 850 de reprezentanți ai poliției, procuraturii, avocați publici, precum și 360 de funcționari publici din alte instituții de stat. Un alt scop al proiectului constă în convingerea sectorului privat de a colabora cu autoritățile statului.

Proiectul „Consolidarea răspunsului Guvernului la fenomenul Traficul de Fiinţe Umane (TFU) şi îmbunătăţirea protecţiei victimelor traficului şi a martorilor acestuia în Republica Moldova” a fost lansat marți, 29 mai, la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram