100 de copii din diasporă și din Republica Moldova au fost selectați să participe la Programul DOR - Diaspora, Origini, Reveniri, care se va desfășura în perioara 19-28 august.

La DOR vor participa copii și tineri din 18 țări, precum Irlanda, Grecia, Franța, Italia, Federația Rusă, Norvegia, Spania, Germania, Statele Unite ale Americii, Cehia, Bulgaria, Portugalia, Georgia, Canada, România, Ucraina, Marea Britanie și Republica Moldova.

În total în program s-au înscris 249 de persoane dintre care au fost selectați 80 de copii din diasporă și 20 de copii din Republica Moldova. Aceștia vor avea activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întâlniri cu diverse personalități din țară.

DOR este o inițiativă a Guvernului Republicii Moldova și constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de vară pentru copiii cetățenilor din Republica Moldova aflați peste hotare. Programul are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale copiilor – generația a doua de emigranți – cu țara lor de baștină, Republica Moldova. Prima ediția a DOR a avut loc în 2013.