/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ Pregătiți să schimbați țigara cu un măr? Studenții de la medicină au provocat fumătorii

missing
31 mai 2018, ora 16:07

Mediciniștii au atenționat zeci de trecători despre bolile ce apar în urma fumatului, dintre care doar cinci persoane au acceptat provocarea și au aruncat pachetul de țigări în punga de gunoi.

ReZiua Mondială fără Tutun este marcată anual, în ziua de 31 mai, cu scopul de a atrage atenția asupra riscurilor majore pe care le prezintă fumatul pentru sănătate.

Consumul de tutun este cea mai gravă problemă de sănătate publică și este una dintre cauzele de deces care pot fi prevenite. Dependenţa de tutun cauzează mai mult de 7 milioane de decese anual, în întreaga lume.

Din cauza fumatului și expunerii la fumul de tutun, în Republica Moldova crește incidența bolilor cardiovasculare, cerebrovasculare, a cancerul pulmonar, a bolilor respiratorii obstructive cronice ş.a. Totodată, în ultimii 10 ani incidența cancerului în țară a crescut de 1,4 ori.

Foto: USFM

Foto: USFM

Foto: USFM

Foto: USFM

Foto: USFM

Foto: USFM

Foto: USFM

Foto: USFM

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram