/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Kim, doar că nu cel de la Phenian. Kim Kardashian, primită de Donald Trump la Casa Albă, pentru o discuţie

missing
31 mai 2018, ora 13:01

“Kim Jong Un l-a primit pe Serghei Lavrov la Phenian”, a anunţat ministerul pe contul său de Twitter, însoţind mesajul cu fotografii care îi arată pe cei doi dând mâna.

Şeful diplomaţiei ruse l-a invitat pe Kim Jong Un să întreprindă o vizită în Rusia. “Veniţi în Rusia, vom fi bucuroşi să vă primim”, i-a spus Lavrov liderului nord-coreean, potrivit unui comunicat al ministerului.

Serghei Lavrov s-a deplasat la Phenian la invitaţia omologului său nord-coreean Ri Yong Ho, care a întreprins o vizită în Rusia în luna aprilie.

“Am evocat în detaliu situaţia internaţională şi în special problemele ce trebuie rezolvate pentru a ajunge la o denuclearizare a peninsulei coreene, prin crearea unui sistem stabil pentru pace şi securitate”, a declarat Lavrov, citat în comunicatul ministerului rus după întrevederea sa cu Ri Yong Ho.

“Confirmăm ataşamentul nostru pentru cooperarea cel mai strâns posibilă cu Coreea de Nord, în numele reglementării tuturor sarcinilor bilaterale şi internaţionale”, a adăugat Lavrov, potrivit comunicatului.

Vizita lui Serghei Lavrov intervine în plină efervescenţă diplomatică prilejuită de apropierea summitului din 12 iunie dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, summit ce pare repus pe şine după ce fusese anulat săptămâna trecută de Trump.

Ultima vizită a unor oficiali ruşi în Coreea de Nord datează din martie, atunci când ministrul rus însărcinat cu dezvoltarea Extremului Orient, Aleksandr Galuşka, s-a deplasat la Phenian pentru a evoca relaţiile economice bilaterale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram