/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Primarul interimar face precizări despre prețul biletelor la taberele pentru copii: „Solicitarea a câte 500 de lei este ilegală”

31 mai 2018, ora 10:24

„Atrag atenția că orice solicitare de bani, cum s-a scris că se cere câte 500 lei, este ilegală și Vă rog să nu plătiți. Orice favor pe care îl cereți este în detrimentul altui copil și astfel se curupe sistemul. Mai jos este toată informația. Vă rog să o citiți ca să cunoașteți”, a scris pe Facebook Ruslan Codreanu.

Primarul interimar a precizat că în baza instituţiilor de învăţământ secundar general vor activa 23 de tabere cu sejur de zi pentru 2.080 de copii, dintre aceştia vor beneficia de bilete gratuite 375 copi: „În acest scop, sunt preconizate mijloace bugetare în sumă de 2.034.040, 00 lei. Costul unui bilet în tabăra cu sejur de zi pentru 15 zile este de 1160 lei. Părinţii vor achita doar 232,00 lei, ceea ce reprezintă 20% din costul biletului”.

Pentru taberele cu sejur de zi din Şcoala auxiliară nr.7 şi Liceul cu profil tehnologic pentru copii slab văzători (în total – 70 de copii) s-a stabilit costul biletului în sumă de 1400,00 lei care este achitat integral din bugetul municipal.

În afara oraşului Chişinău vor activa taberele constante. 1030 de bilete vor fi distribuite copiilor din Gimnaziul – internat nr. 3, aflaţi la evidenţa Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului şi copii cu cerinţe educaţionale speciale. Aceşti beneficiari vor fi asanaţi în taberele „Cireşarii” şi „Alunelul”, fiind scutiţi integral de plată. Suma mijloacelor bugetare va constitui 1.791.900,00 lei.

În taberele constante aflate la balanţa DETS din sectoarele Botanica („Poieniţa veselă”, „Alunelul”), şi Centru („Cireşarii”) se vor odihni 5265 elevi. Din ei 790 copii vor beneficia de bilete gratuite. În acest sens se vor aloca 8.386.884 lei.

„Informăm că taberele arendate vor putea propune activităţi de asanare pentru 6316 elevi, din ei – 1121 vor beneficia de bilete gratuite. Suma alocată în acest sens este de 8.707.050 lei. În taberele sportive se planifică asanarea a 3990 de persoane cu alocaţii de la buget în sumă de 5 985 000 lei”, a mai adăugat Codreanu.

Elevii din şcolile de tip internat (Gimnaziul – internat nr. 3) vor beneficia de bilete gratuite pe parcursul întregului sezon estival 2018.

Totodată, conducerea DGETS precizează că elevii cu performanţe la învăţătură, învingătorii olimpiadelor/competiţiilor sportive, cât şi copiii ai căror părinţi sunt participanţi la conflictele militare sau participanţi la lichidarea urmărilor catastrofei din Cernobâl, vor beneficia de bilete gratuite pentru un singur schimb şi, la solicitare, cu o plată parţială în mărime de 20 la sută din preţul biletului, în limita numărului de bilete disponibile.

Eliberarea biletelor pentru tabere se va realiza în temeiul Regulamentului aprobat prin dispoziţia Primarului general interimar (nr. 226-d din 10.04.18 „Cu privire la organizarea întremării şi odihnei elevilor în vara anului 2018”) în instituţia de învăţământ unde îşi face studiile copilul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram