Comunitatea automobiliștilor anunță despre organizarea unui marș împotriva scumpirii carburanților. Potrivit paginii evenimentului, acesta va avea loc sâmbătă, 2 iunie, începând cu ora 10:00, în Piața Adunării Naționale.

Organizatorii transmit participanților să vină la marș cu mașinile, iar dacă nu le au să vină pe jos. Până în prezent peste o mie de persoane au anunțat că vor participa la eveniment.

„Da, ar trebui toată Moldova să fie organizat așa marș”, „Voi fi cu familia”, „Demult era timpul”, „Susțin în totalitate idea” – sunt comentariile internauților.

Inițial, automobiliștii discutau să organizeze duminică marșul, dar au optat într-un final pentru sâmbătă, ca să nu coincidă cu alegerile primarului de Chișinău.

Amintim că, începând cu data de 16 mai, pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 a fost stabilit prețul maxim de 19 lei și 15 bani, față de tariful precedent de 18 lei și 82 de bani. Motorina va costa 17 lei și 09 bani, față de 16 lei și 79 de bani cât costa până acum.