/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Dau culoare Capitalei. Un grup de tineri pictează pe diferite construcții învechite din capitală

missing
31 mai 2018, ora 17:21

Inițiatorii proiectului au început o lucrare toamna trecută, dar au renunțat la ea din cauza timpului nefavorabil.

„Am găsit locația încă în toamnă. Erau construcții din beton încă de pe timpul sovietic și noi am decis să le colorăm. Noi facem schițele în Photoshop și apoi pictorul nostru le transpune în realitate. Noi am hotărât să aducem emoții pozitive în această curte. Aici sunt multe construcții de beton care sunt gri și plictisitoare, iar noi am aduc un pic de culoare în această curte”, spune Alexandra Rumanțăva, manager de proiect.

S-au reîntors la proiect acum o lună și au muncit timp de trei zile alături de copiii din curte: „Copiii se implică foarte mult, chiar se apropie iau pensula încep să deseneze și eu mă bucur. Aici e o zonă unde se joacă mai mulți copii de asta am ales niște trenuțuri. De fapt, ceea ce facem depinde de locul unde e amplasat, zona și forma obiectului”.

Locuitorii sunt încântați de pata de culoare apărută în curtea lor și spun că acum le este mult mai plăcut să iasă la plimbare.

„Este o idee foarte bună căci merg copii acolo și se joacă”.

„Foarte frumos, desigur că ne place, mai ales copiilor. E vesel”.

„Într-adevăr, grozav. Dacă orașul va fi înfrumusețat și desenat, eu cred că și copiilor le este mai plăcut decât să citească inscripții necenzurate”.

Inițiatorii proiectului nu se opresc aici, următoarea destinație este Valea Morilor, acolo unde își propun să realizeze o pictură 3D. Anterior, aceștia au realizat zeci de picturi pe străzile și curțile din capitală. De exemplu, pe bulevardul Moscova, au desenat 12 soldăței pe niște construcții metalice. Într-un alt caz, tinerii au colorat coloanele policlinicii de la Institutul Mamei și Copilului.

Reporter: Galina Timuș
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram