Antrenorul Real Madridului Zinedine Zidane și-a anunțat plecarea din acest post. Anunuțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

Însoţit de preşedintele Florentino Perez, Zidane a declarat că a luat decizia „de a nu continua şi sezonul viitor„

„Am luat această decizie pentru că îmi place mult acest cub, dar azi cred că este mai bine pentru mine şi pentru toţi o schimbare şi nu voi continua în sezonul viitor. Madrid mi-a dat totul şi voi încerca să fiu alături de club toată viaţa”, a subliniat fostul internaţional francez, scrie Agerpres.

Florentino Perez a fost luat prin surprindere de alegerea lui Zidane: „Pentru mine este o decizie neaşteptată. Este o zi tristă. L-am iubit ca pe nimeni altul, ca jucător şi ca antrenor. A avut un mare impact asupra mea când am aflat ieri de această decizie. Aş fi vrut să-l conving, dar ştiu cum este. Casa asta este familia lui pentru întotdeauna. Nimeni nu este pregătit pentru o ştire ca asta”.

Chiar dacă Zidane a căştigat ultimele trei ediţii ale Champions League, ratarea unui nou titlu în La Liga l-a marcat pe acesta, considerând că este mai bine să plece. Este de aşteptat ca Realul să numească în următoarele zile noul manager. Printre posibilii înlocuitori se numără Mauricio Pochettino şi Jose Martinez Gutierrez Hernandez (Guti).

Din postura de antrenor al spaniollilor, francezul are 9 trofee cu Realul, singurul campionat fiind câştigat sezonul trecut. Zidane a condus Realul în aproape 200 de meciuri.

Ca antrenor, Zidane a obţinut un singur trofeu al Ligii Campionilor, cu Real Madrid.