Ultimul sunet - motiv de bucurie, dar nu pentru toți elevii. Dacă cei din clasele mai mici sunt încântați de vacanța ce îi așteaptă, absolvenții își fac griji pentru că au de susținut Bacalaureatul. La școală a revenit și președintele Parlamentului. Andrian Candu l-a însoțit fiul Daniel, care a primit și o diplomă de la Inspectoratul Național de Poliție.

„- Cum te simți în ultima zi de școală? – Foarte bine! – De ce? – Am scăpat de școală!”

Emoțiile au fost și mai mari pentru elevii claselor a 12-a. Aceștia sunt nostalgici că se despart de școală, dar sunt îngrijorați că îi așteaptă examenele de BAC.

„Sunt foarte emoționat, din cauza… nu știu, e ultima zi și așa și ar trebui să fie”.

„Fericire și de plâns! Foarte emoțional când te gândești că n-o să-i mai vezi pe colegii tăi, nu o să mai stai în bancă”.

„BAC și universitate, asta va ocupa totul, cred că”.

„Nu știu cine se simte foarte bine înainte de BAC, dar sper să dau”.

O absolventă știe deja ce va face după ce va susține Bacalaureatul: „Deja mă gândesc la viitor și cresc, vreau să cresc. Vreau să merg la universitate, desigur, la Arte și sunt foarte entuziasmată”.

Pe unii profesori emoțiile i-au lăsat fără cuvinte.

„Așa emoții am, nici nu pot vorbi. Am niște copii, cei mai frumoși, cei mai buni, cei mai inteligenți”.

Aceștia au primit, tradițional, zeci de buchete de flori. Totuși, vânzătorii spun că anul acestea nu s-au cumpărat la fel de bine ca anul trecut.

„Comparativ cu anii din urmă, slăbușor. Ieri a mers un pic mai binișor, dar azi…”

„Azi foarte puține, noi am rămas cu foarte multe flori.Prețurile cum au fost ieri, așa și azi”.

„Lumea preferă mai mult să cumpere un cadou decât un buchet de flori”.

Și președintele Parlamentului, alături de soție și pază de corp, a mers la școală, pentru a fi alături de fiul său, Daniel. Băiatul s-a ales și cu o diplomă de la poliție. Iar Monica Babuc a fost invitată la liceul din Cojușna, din raionul Strășeni. Ministrul Educației și Culturii i-a îndemnat pe absolvenți să-și continue studiile acasă.