/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Coreea de Nord a anunțat despre planurile lui Kim Jong-un și Putin să se întâlnească

missing
01 iunie 2018, ora 11:08

Agenția scrie că,că Putin și Kim au decis să se întâlnească în anul în care se împlinesc „70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două state”. Iar, reuniunea va aduce beneficii „dezvoltării în continuare a relațiilor coreeano-rusești în conformitate cu interesele ambelor părți și cu cerințele unei noi ere”, a scrie sursa citată.

În ajun, Lavrov, ministrul rus de Externe a zburat la Phenian într-o vizită oficială. Acolo, el a purtat discuții cu Kim Jong-no, precum și cu ministrul de externe al Coreii de Nord, Lee Yong-ho. Aceasta a fost prima vizită a ministrului rus de externe în Coreea de Nord din aprilie 2009. Interlocutorul TASS din delegația rusă a declarat că Lavrov a fost primul rus care a întâlnit oficial actualul șef al Coreei de Nord față în față.

Lavrov, în prezența jurnaliștilor, l-a invitat pe Kim Jong-un la Moscova, a declarat că președintele Vladimir Putin sprijină noile sale angajări pe peninsula coreeană și trimite “cele mai calde felicitări”. Kim Jong Eun a răspuns în replică că ministrul rus a sosit la Phenian la un moment important, când situația de pe Peninsula Coreeană se schimbă drastic spre bine. Liderul nord corean a lăudat, de asemenea, cursul politic al Rusiei.

În Singapore, pe 12 iunie, se așteaptă să fie primele negocieri în istorie dintre președintele SUA și liderul nord-coreean. La sfârșitul lunii mai, președintele american Donald Trump a anulat întâlnirea, explicând acest lucru prin intențiile neprietenoase ale Coreii de Nord, dar două zile mai târziu a anunțat că discuțiile privind pregătirea summitului au fost reluate și au devenit „foarte productive”. Kim Jong-yn, în discuțiile cu președintele sud-coreean Mun Zhe In, și-a confirmat intenția „fermă” de a se întâlni cu Trump.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram