/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

De Ziua Copiilor, peste 1.400 de cărți vor fi donate picilor din diasporă

missing
01 iunie 2018, ora 10:15

Copiilor le vor fi expediate 417 exemplare de abecedare „Albinuța”, scrise de Grigore Vieru. Totodată, centrelor educaționale din diasporă le vor fi oferite o mie de exemplare ale cărții „Acasă”, scrisă de Arcadie Suceveanu și Valentina Lungu. Conținutul cărții a fost adaptat pentru copiii din diaspora în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, în faza a II-a, cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

Cărțile vor fi repartizate prin intermediul misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova din 32 de state, în care locuiesc cei mai mulți cetățeni moldoveni.

În vederea promovării valorilor naționale și consolidării legăturilor emoționale cu cetățenii din diaspora, de asemenea, au mai fost organizate și alte activități, precum programele „DOR”, „Diaspora Engagement Hub”, dar și spectacole ale Teatrului Republican de Păpuși „Licurici”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram