Încălcările nu au lipsit nici în campania electorală pentru al doilea tur de scrutin. În ultimele două săptămâni, observatorii „Promo-Lex” au analizat comportamentul ambilor candidați și au constatat faptul că unul din ei a utilizat resurse administrative, iar celălalt a încercat să corupă indirect alegătorii.

„Am atestat un caz care poate fi calificat drept utilizarea resurselor administrative. Este vorba de concurentul Platformei DA, Andrei Năstase, care, în timpul orelor de serviciu, a avut posibilitatea și le-a fost asigurată o întrevedere cu personalul Institutului de Medicină de Urgență”, a menționat Pavel Postică, director de programe „Promo-LEX”.

Observatorii au mai depistat cel puțin patru cazuri care pot fi calificate ca oferire de bunuri și servicii în scop electoral: „În mare parte, este vorba de prestarea anumitor servicii, donații de bănci, etc. pentru parcuri, vopsirea stațiilor de așteptare a transportului public.”

Nici Andrei Năstase, nici Ion Ceban nu au răspuns la telefon pentru a comenta constatările observatorilor. Pentru ziua alegerilor, „Promo-LEX” are acreditați 306 observatori care vor monitoriza întregul proces electoral.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!