Andrei Năstase este noul primar de Chișinău. Acesta a câștigat turul II al alegerilor locale cu peste 52% din numărul total de voturi după numărarea a 99 la sută din procesele verbale. În declarația de avere prezentată când și-a înaintat candidatura la funcția de primar, Năstase scria că nu a obținut niciun venit din activitatea profesională, iar singurul său venit a fost de 35 de mii de euro din vânzarea unei mașini.

Năstase a obținu un venit de 35 de mii de euro, adică peste 700 mii de lei din vânzarea unui Mercedes. În același timp, soția sa, care locuiește în Germania, a avut un salariu de 63 de mii de euro. Familia Năstase a primit și 14 mii de euro indemnizație pentru copii minori.

Năstase mai declară patru case de locuit, dintre care una a primit-o în posesie în 2014, cinci bunuri imobiliare cu suprafața de 135 de metri pătrați, un apartament și un garaj. De asemenea, politicianul este proprietarul a nouă terenuri cu o suprafață de 2,5 hectare, dintre care unul de 94 de ari cumpărat în 2017. Din 2005, Năstase conduce un Nissan Maxima.

Menționăm că, înainte de a intra în politică, Năstase a fost procuror, vicedirector la Air Moldova și avocat.