În municipiul Chișinău au fost deschise, pentru alegerile de astăzi, 306 secții de votare. La urnele de vot sunt așteptați aproape 632 de mii de alegători. Candidatul care va aduna cele mai multe voturi, va guverna capital timp de un an. Pentru turul doi de scrutin au fost tipărite puțin peste 634 buletine de vot, din ele aproximativ 408 mii în limba română și puțin peste 226 de mii în limba rusă.

În buletinul de vot sunt incluși doar doi candidați. Este vorba de socialistul Ion Ceban și candidatul dreptei pro-europene Andrei Năstase. Pentru tipărirea tuturor buletinelor autoritățile au cheltuit peste aproape 107 mii lei.

Cei mai mulți alegători sunt în sectorul Botanica, peste 136 de mii, iar cei mai puțini – în sectorul centru, aproximativ 72 de mii.

În suburbiile capitalei numărul persoanelor cu drept de vot a trecut puțin peste 119 mii. Cei mai mulți alegători – aproape 19 mii sunt la Durleși, iar cei mai puțini la Condrința, unde au fost înregistrați 554 de alegători.

În primul tur, Andrei Năstase a acumulat puțin peste 32 la sută din sufragii, iar socialistul Ion Ceban – 41 la sută din alegătorii prezenți la urnele de vot.

Potrivit legislației, în turul doi va fi desemnat câștigător, candidatul care va acumula cele mai multe voturi, indiferent de numărul de alegători ieșiți la vot. Dacă cei doi candidați vor obține un număr egal de voturi – va învinge candidatul care, în primul tur, a obținut cele mai multe voturi. Secțiile de votare vor fi deschise până la ora 21:00.