Forumul Economic Mondial a catalogat drumurile din Moldova drept unele dintre cele mai proaste din lume. Indicele competitivității globale pentru anii 2017-2018 clasează R. Moldova pe poziția 128 la calitatea drumurilor dintre cele 137 de țări analizate.

Țara noastră a primit un scor de 2.5 de puncte, din 7 puncte maxim posibile, unde 7 semnifică o calitate foarte bună a drumurilor, printre cele mai bune din lume, iar 1 cel mai jos scor – o calitate foarte proastă a drumurilor, printre cele mai rele din lume.

România s-a poziționat pe 120 cu un punctaj de 2,7; Federația Rusă s-a clasat pe 114 cu un scor de 2,9, pe când Ucraina este poziționată mai jos cu două poziții decât Moldova pe 130 cu 2,4 de puncte.

Cele mai bune drumuri, potrivit Forumului Economic Mondial, sunt în Arabia Saudită, Elveția și Singapore, iar cele mai rele în Haiati, Republica Democratică Congo și Maurotania.

Același raport a analizat și starea economică în cele 137 de țări. Autorii au măsurat competivitatea națională definită ca un ansamblu de instituții, politici și factori care determină nivelul de productivitate. La acest capitol, Moldova s-a poziționat pe locul 100 din 138 de țări analizate cu un punctaj de 3,99 pe aceeași scară de la 1 la 7, unde 7 este cel mai bun.

Țările vecine la această categorie s-au poziționat mult deasupra Moldovei, astfel România cu un punctaj de 4,28 este pe poziția 62, iar Ucraina cu 4,11 puncte pe poziția 85.

Același raport spune că cea mai bună economie este în Elveția, SUA și Singapore, iar cel mai rău la acest capitol stau țările Chad, Mozambic și Yemen.