În turul II al campaniei electorale pentru fotoliul de primar al Chișinăului au luptat doi candidați - Andrei Năstase și Ion Ceban. Deși, Ceban a investit în campania electorală de opt ori mai mulți bani decât Năstase, ultimul este noul primar de Chișinău. Redacția TV8 a făcut un calcul pentru a afla cât i-a costat fiecare vot pe cei doi concurenți.

Astfel, pentru noul primar al Capitalei – Andrei Năstase au votat 129432 de alegători. Pentru campania din turul doi Năstase a cheltuit, potrivit raportului financiar prezentat la 1 iunie, 174.100 de lei. Astfel, reiese că un vot l-a costat pe Năsatse 1,34 de lei.

Contracandidatul său, Ion Ceban a fost susținut de 116.778 de chișinăuieni. Raportat la cheltuielile din turul II al campaniei și mai exact suma de 1 380 924 de lei, atunci rezultă că un vot l-a costat pe candidatul PSRM suma de 11,82 de lei.

Amintim că, după numărarea a o sută procente din procesele verbale, Andrei Năstase a câștigat alegerile pentru fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat 52.57 de procente din numărul total de voturi, iar contracandidatul său Ion Ceban – 47,43%.