/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Politicienii români îl felicită pe Năstase: „La Chișinău a câștigat rațiunea. Deci există șanse pentru un viitor comun”

missing
04 iunie 2018, ora 09:57

„Mesajul victoriei lui Andreei Năstase la Chișinău este următorul: se poate! Așa cum Andrei Năstase a câștigat ieri primăria Chișinăului, tot așa forțele proeuropene vor câștiga alegerile parlamentare din toamnă din Republica Moldova și tot așa vom lua România înapoi din ghearele PSD-ului”, se menționează în mesajul de felicitare al eurodeputatului român Siegfriend Mureșan.

„Felicitări lui Andrei Năstase și partidelor pro-europene care l-au susținut pentru câștigarea alegerilor la Chișinău. Succesul acesta este cu atât mai important cu cât s-a luptat cu sondaje care nu-i dădeau nici o șansă, cu un baraj mediatic și calomnii nenumărate pe parcursul campaniei electorale. Reușita acestui proiect va însemna foarte mult pentru toți cei care cred că Republica Moldova poate avea parte de o clasă politică pentru cetățeni, de politicieni cinstiți care-și țin promisiunile, care să administreze și să guverneze pentru cetățeni”, a scris pe pagina sa de Facebook fostul premier român Dacian Cioloș.

„Salut în numele Partidului Național Liberal victoria obținută de Andrei Năstase în alegerile pentru Primăria Chișinăului! Partenerii noștri și ai Partidului Popular European au reușit o victorie remarcabilă, care este și mai strălucită dacă ținem cont că partenerul celor de la PSD, Vlad Plahotniuc, a oferit suport candidatului socialist în acest Tur 2”, a scris și președintele PNL, Ludovic Orban.

„La Chișinău a câștigat rațiunea. Deci există șanse pentru un viitor comun. Mă bucur enorm că prorușii nu au majoritate în Chișinău, iar oamenii au votat conștient împotriva Kremlinului și oligarhilor. Din acest moment, începe bătălia pentru alegerile parlamentare din toamnă, pentru că adevărata luptă se va da atunci. Această victorie este încurajatoare, dar nu suficientă”, a menționat și președintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac.

Amintim că, după numărarea a o sută procente din procesele verbale, Andrei Năstase a câștigat alegerile pentru fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat 52.57 de procente din numărul total de voturi, iar contracandidatul său Ion Ceban – 47,43%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram