Ion Ceban s-a dovedit a fi un politician abil în această campanie electorală, susține Andrei Popov, președinte al Institutului pentru Inițiative Strategice. Declarația a fost făcută în cadrul ediției speciale a emisiunii „Politica Nataliei Morari” din 3 iunie.

„Am văzut în emisiunea dvs acum două-trei luni înaintea campaniei, dar și anul trecut, că Ceban nu putea fi oprit. Iată că odată ce a început campania, pe Ion Ceban parcă l-au schimbat. El a devenit extrem de calm și controlat, și bravo lui, fiindcă cu siguranță a încercat să fugă de la acea imagine a lui ca om care nu se stăpânește, impulsiv și agresiv. Lui îi reușește acum să proiecteze o cu totul altă imagine, a unui om relaxat”, a menționat președinte Institutului pentru Inițiative Strategice

Andrei Popov a mai subliniat faptul că și campania lui Ceban a fost mai eficientă decât cea a lui Năstase: „Ori că nu a avut timp, ori că a fost atras de val, ori că a zis că victoria e garantată, Năstase în turul doi a revenit la mesajul de până la campanie, care este unul foarte dur: procurori, cătușă, pușcărie. Nu m-aș mira dacă o parte din votanții nehotărâți au descurajați de acest mesaj”.

Emisiunea integrală poate fi urmărită pe site-ul TV8.

Amintim că, după numărarea a o sută procente din procesele verbale, Andrei Năstase a câștigat alegerile pentru fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat 52.57 de procente din numărul total de voturi, iar contracandidatul său Ion Ceban – 47,43%.