/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Putin l-a invitat pe liderul nord-coreean Kim Jong un în Rusia. Când ar putea avea loc vizita

missing
04 iunie 2018, ora 14:03

„În timpul discuției ministrului de externe, Serghei Lavrov, în Phenian, l-a invitat să viziteze Federația Rusă. Menționând că un posibil motiv pentru o astfel de vizită ar fi Forumul Economic Est de la Vladivostok”, a spus Peskov. El a adăugat că până acum nu există „parametri clari” pentru întrevedere.

Despre invitația lui Putin adresată liderului Republicii Populare Democrate Coreene a mai spus și președintele Dumei de Stat, Ivan Melnikov, și surse ale agenției RIA Novosti. Potrivit uneia dintre ele, acum Moscova așteaptă un răspuns din partea Coreii de Nord.

În cadrul unei întâlniri din Phenian, pe 31 mai, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, i-a transmis liderului nord-coreean o scrisoare de la Putin cu o invitație de a vizita Rusia în cadrul unei vizite oficiale din luna iunie la Forumul Economic Est de la Vladivostok, a declarat vicepreședintele Dumei de Stat, Ivan Melnikov. El a vorbit despre acest lucru la o întâlnire cu o delegație nord-coreeană care a avut loc pe 4 iunie, transmite Interfax.

În Phenian, Lavrov în prezența jurnaliștilor, l-a invitat pe Kim Jong-un la Moscova. Ministrul a mai spus că președintele Vladimir Putin susține recentele angajamente majore ale lui Kim Jong-un pe peninsula coreeană, iar liderul nord-coreean a felicitat Rusia pentru politica dură prin care se opune încercărilor SUA de a domina. La 1 iunie, agenția de știri nord-coreeană CTAC a raportat că, în cadrul reuniunii, părțile au fost de acord că Putin și Kim Jong-un se vor întâlni înainte de finele anului 2018.

Lavrov a devenit primul oficial rus care s-a întâlnit personal cu actualul lider nord-coreean.

Pe 12 iunie este programată o întrevedere dintre Kim Jong-un și președintele SUA Donald Trump.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram