Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, salută alegerea candidatului PPDA în funcția de primar general al municipiului Chișinău, se menționează într-un comunicat de presă remis de partid. „Parlamentarul s-a arătat mulțumit de faptul că orașul Chișinău rămâne pe făgaș european și a transmis felicitări atât lui Andrei Năstase, cât și tuturor forțelor pro-europene care l-au susținut”, mai adaugă Ghilețchi.

„Transmit felicitări domnului Năstase și tuturor forțele pro-europene care au pus umărul la această victorie! Așa cum spuneam acum două săptămâni, maturitatea, responsabilitatea și unitatea sunt esențiale în asemenea bătălii, inclusiv în contextul alegerilor parlamentare din această toamnă, când vom lupta încă o dată împotriva forțelor care se opun cursului european de dezvoltare a țării”, menționează Valeriu Ghilețchi într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Deputatul popular-european subliniază și responsabilitatea pe care și-a asumat-o Andrei Năstase, odată cu obținerea acestui mandat de 1 an de zile. „Mandatul lui Andrei Năstase nu va fi unul ușor, fiind constrâns de timp și presat de o mulțime de probleme cu care se confruntă locuitorii capitalei. Îmi exprim totuși speranța în sinceritatea domnului Năstase, dar și disponibilitatea sa de a dialoga și conlucra pentru binele cetății și cetățenilor noștri”, a conchis Valeriu Ghilețchi.

De menționat că Andrei Năstase l-a învins în turul doi al alegerilor locale pe socialistul Ion Ceban la o diferență de peste 12.500 de voturi, acumulând 52,58% și, respectiv, 47,43% din sufragii.