Fosta șefă interimară a Capitalei l-a felicitat, prin intermediul unui mesaj pe Facebook, pe noul primar al municipiului Chișinău, Andrei Năstase.

„Felicitări, Andrei Năstase. Succes în noua funcție. Sper că toate proiectele începute în Primăria Chișinău să continue, iar dumneavoastră să fiți un primar al oamenilor, care să rezolve problemele orașului. Sunt încă multe lucruri de îndreptat în Primăria Chișinău, sunt multe lucruri de făcut în oraș și sper să aveți puterea să le faceți!”, a scris Radu pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, duminică Radu și-a exercitat dreptul la vot și a menționat că a urmărit atent ultima perioadă de campanie electorală și că a ales rațional. „Am ales rațional, pe cel care, cred eu, va putea face lucruri bune pentru Chișinău”, a scris duminică Radu. Facebook.

Menționăm că, în turul I al alegerilor din Chișinău, candidata independentă, Silvia Radu a obținut 17,65% din voturi.

Andrei Năstase este noul primar general al municipiului Chişinău. Acesta a acumulat 52,57% din voturile alegătorilor, iar contracandidatul său, Ion Ceban, de la Partidul Socialiștilor – 47,43%. Pentru Andrei Năstase au votat 129.432 de chișinăuieni, iar pentru Ion Ceban – 116.788. Conform datelor preliminare, la cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi au participat 248 674 alegători, ceea ce constituie 39,12% din numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale. Mandatul primarului ales este de un an, până la alegerile locale generale din 2019.