Un șofer moldovean s-a ales cu un dosar penal după ce a încercat să treacă frontiera din România și Republica Moldova cu un Mercedes de lux furat din Germania. Moldoveanul a declarat că a cumpărat automobilul de la un bărbat din Ploiești și că nu ştia că este furat. Incidentul a avut loc sfârşitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere al Fron­tierei Sculeni.

Viorel S., cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 42 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, conducând o autoutilitară marca Mercedes Benz cu platformă pe care transporta un autoturism marca Mercedes Benz GLA.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul transportat figurează ca fiind furat, semnalare introdusă de către autorităţile din Germania.

Bărbatul a declarat că a preluat autoturismul împreună cu documentele acestuia de la un bărbat din Ploieşti, urmând să-l transporte în Republica Moldova, şi că nu avea cunoştinţă că figura ca fiind sustras.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul în valoare de 125.510 lei românești a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.