/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Raport CJI: Care sunt instituțiile media care i-au favorizat pe Ceban și Năstase în campania electorală

missing
05 iunie 2018, ora 12:44

Potrivit CJI, în cele două săptămâni de campanie pentru turul al doilea de scrutin, unii radiodifuzori au manifestat atitudini favorabile sau defavorabile în raport cu un candidat sau altul, iar câteva posturi s-au angajat în promovarea masivă a unui candidat.

Postul de televiziune TV8 i-a reflectat pe ambii candidați neutru, la fel ca și postul public Moldova 1 și posturile RTR și ProTV, care au avut un comportament relativ echilibrat.

În același timp, Prime TV, Canal 2 și Publika, care au anunțat că nu vor reflecta campania electorală, au difuzat mai multe materiale cu caracter electoral care au fot favorabile pentru Ion Ceban și defavorabile pentru Andrei Năstase. L-au promovat masiv pe Ion Ceban și posturile NTV Moldova și Accent TV.

Jurnal TV a oferit acces în știri ambilor candidați, însă Andrei Năstase a fost favorizat masiv, în timp ce Ion Ceban a fost prezentat atât în lumină negativă, cât și neutră, și pozitivă.

Prin monitorizarea mass-media, CJI și-au propus să informeze publicul cu privire la comportamentul presei în campania electorală și accesul concurenților electorali la mass-media.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram