Stilul ei de a scrie este unul crud, dar nu și vulgar, îi reușește mult mai bine să vorbească despre lucruri ciudate și dramatice, pentru că poate să pătrundă în mintea celor nefericiți. „Mi-ați spus că sunt o cățea sentimentală, vă mușc până la lacrimi”, acesta este motto-ul noului roman semnat de Tatiana Țîbuleac „Grădina de sticlă”, cuvinte pe care și le atribuie și atunci când vorbește despre personalitatea sa.

Tatiana spune că acest roman oglindește lumea care a existat când era ea adolescentă. Un Chișinău așa cum l-a cunoscut ea, cu personaje interesante și asemănătoare în fiecare cartier și tranziții lingvistice care astăzi ne sunt străine.

Foarte multe personaje sunt din realitate: copii, curtea, jocurile… Eu am fost onestă despre perioada de care vorbesc în carte. Nu am inventat de la mine nici în ceea ce privește banditismul, nici despre alcoolism și nici când vorbesc despre supremația rușilor față de moldoveni, rusificarea Chișinăului și rusificarea curților. Noi așa am crescut,” a povestit Tatiana în cadrul emisiunii “Egoist” cu Angela Brașoveanu.

Primul său roman „Vara când mama avea ochii verzi” i-a adus o atenție sporită din partea publicului, căreia nu prea îi face față.

Eu nu mă simt foarte bine pe scenă, obosesc să vorbesc despre mine, la un moment dat mă pierd, nici nu prea am ce povesti,” spune Tatiana.

Datorită primei cărți, scriitoarea s-a lansat în literatura română, iar recent romanul a fost tradus și în franceză. Tatiana spune că vrea să lanseze romanul și în limba germană, fiind de părere că nemții ar înțelege-o mai bine.

Emisiunea integrală o găsiți aici.