/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Toți șoferii din Republica Moldova vor trebui să își lase amprentele digitale și palmare

missing
05 iunie 2018, ora 16:52

Din 2002 până în prezent, în baza de date a Ministerului Afacerilor Interne au fost acumulate aproximativ 400.000 fişe dactiloscopice, aceasta fiind unica și cea mai mare bază de date cu amprente digitale din Republica Moldova.

În pofida faptului, că actul legislativ nominalizat prevedea din start dactiloscoparea obligatorie de stat a conducătorilor auto, începând cu anul 2002 până în prezent nu a fost prezentată nici o informație dactiloscopică în privința acestei categorii.

Conform noilor prevederi normative, procedura de înregistrare dactiloscopică de stat pentru categoria conducătorilor auto urmează a fi una simplificată și rapidă, aceasta constând din preluarea impresiunilor digitale și palmare doar cu ajutorul live-scanerelor.

Potrivit proiectului aprobate de Guvern, vor fi prelucrate doar date cu caracter personal „strict necesare”, asigurându-se un nivel de securitate și confidențialitate adecvat.

Mijloacele financiare pentru organizarea procedurii de înregistrare a amprentelor pentru conducătorii auto urmează a fi alocate din contul și în limita alocațiilor aprobate anual în bugetul de stat și din alte surse neinterzise de lege, acestea constituind peste două milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram