Astăzi are loc o nouă ședință de Guvern prezidată de premierul Pavel Filip. Cabinetul de miniștri urmează să examineze 37 de subiecte incluse pe ordinea de zi. Printre acestea este și propunerea ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, privind aprobarea Avizului asupra proiectului de lege cu privire la profesiunea și activitatea de psiholog.

Totodată, miniștrii urmează să aprobe sau să respingă proiectul privind modificarea Legii Drapelului de Stat. Acesta prevede, inițiativa Președintelui Dodon privind legalizarea Drapelului istoric al Moldovei în calitate de simbol public național.

Proiectul înaintat propune completarea Legii privind Drapelul de Stat al Republicii Moldova cu un nou capitol (capitolul IV), denumit „Însemne vexilare cu statut de simbol naţional istoric”, ale cărui norme se referă la definirea însemnului vexilar cu statut de simbol naţional istoric şi la acordarea statutului de simbol naţional istoric al Republicii Moldova.

Scopul proiectului de lege înaintat consta în conferirea statutului legal unuia din drapelele istorice din perioada domniei lui Ștefan cel Mare şi Sfânt, şi anume drapelul care a fost purtat de către Ştefan cel Mare, ca simbol domnesc, în ziua de 12 septembrie 1485, la omagiul de la Colomeea.