Un locuitor al mun. Chișinău, în complicitate cu mai multe persoane, ar fi introdus ilegal în țară, cu trenul de pe ruta Moscova-Chișinău, mai multe dispozitive electronice pentru comercializare prin intermediul site-urilor specializate.

Suspectul a fost reținut în flagrant pe peronul gării din Chișinău. Ulterior, în cadrul perchezițiilor operate la domiciliul acestuia, ofițerii vamali au descoperit mai multe loturi de dispozitive electronice în asortiment, marca Samsung și iPhone, procurate din Ucraina și introduse în țară fără a fi declarate. Este vorba despre telefoane mobile de tip smartphone, laptopuri, tablete, ceasuri electronice, căști, boxe și drone, precum și accesorii pentru acestea.

Valoarea în vamă a mărfurilor reținute în timpul flagrantului și perchezițiilor desfășurate a fost evaluată la peste 680.000 lei.

În cadrul audierilor, inculpatul și-a recunoscut vina și a colaborat cu organul de urmărire penală. Cauza penală în privința acestuia a fost expediată în instanța de judecată.

Cercetările continuă în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate sau cu tangență la acest caz. În cazul demonstrării culpabilității, toți cei implicați riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md