/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Au prejudiciat statul cu peste cinci milioane de lei prin vânzarea fructelor de import

07 iunie 2018, ora 11:39

Potrivit circumstanțelor cauzei penale, patru cetățeni ai Republicii Moldova, rude apropiate între ei, împreună cu un cetățean al Turciei, au gestionat din umbră două întreprinderi cu genul de activitate realizarea fructelor, legumelor și verdețurilor de import, unde indicau în actele fiscale date denaturate privind prețul de facto al mărfurilor livrate, precum și realizarea acestora fără eliberarea bonurilor fiscale sau a facturilor fiscale.

La finalizarea urmăririi penale și prezentării probelor acumulate pe parcursul urmăririi penale, învinuiții au achitat prejudiciul cauzat bugetului de stat ce depășește cinci milioane lei.

Dacă instanța de judecată îi va recunoaște vinovați de comiterea infracțiunii incriminate, învinuiții riscă pedeapsa în mărime de la 3350 la 5350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la șase ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani, iar persoanele juridice pedeapsa cu amendă în mărime de la 4000 la 7000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram