Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 7 iunie, începând cu ora 10.00. Deputații vor examina propunerile de modificare și completare a Legii bugetului de stat pentru anul 2018, a Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

Deputații vor mai dezbate un șir de modificări și completări la Legea comunicațiilor electronice, Legea cu privire la organizarea și desfășurarea activității turistice în Republica Moldova, Legea privind siguranța traficului rutier, Legea privind statutul alesului local, Legea cu privire la Centrul Național Anticorupție, Legea privind organizarea și funcționarea Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective.

Pe ordinea de zi mai figurează ratificarea Protocolului adițional Nagoya-Kuala Lumpur privind răspunderea și repararea prejudiciului la Protocolul de la Cartagena privind biosecuritatea, precum și a Acordului cu Guvernul Federației Saint Kitts și Nevis privind abolirea regimului de vize pentru posesorii pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare.