Igor Dodon anunță că va efectua, la invitația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, o vizită la Moscova. Președintele Republicii Moldova urmează să participe la deschiderea Campionatului Mondial de Fotbal.

Anunțul a fost făcut de Igor Dodon pe pagina sa de Facebook și a fost făcut după ce șeful statului a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin. „În cadrul dialogului am făcut un schimb de opinii privind situația din politica internă și externă a țării. Am menționat că în pofida mai multor acțiuni neprietenoase din partea Guvernului la adresa Federației Ruse, relațiile bilaterale dintre țările noastre se dezvoltă continuu, iar raporturile comerciale sunt în creștere”, a scris Dodon.

Totodată, în cadrul vizitei, Dodon a anunțat că, are preconizată și o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill.

Menționăm că, campionatul Mondial de Fotbal va avea loc acest an în Rusia. Pe 14 iunie, la Moscova, stadionul Lujniki va găzdui primul meci al turneului final: Rusia – Arabia Saudită.