/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

ADMITERE 2018: Noi modificări. Locurile la licență vor fi oferite pe domenii de formare profesională

missing
08 iunie 2018, ora 07:52

„În acest an, comanda de stat pentru studiile superioare de licență și master finanțată din bugetul de stat va prevedea același număr de locuri ca în anul trecut. Dar asta nu înseamnă că situația va fi perpetuată. Vă invit să vă implicați în elaborarea studiilor anuale privind necesitățile pieții muncii pentru o perioadă de cel puțin 3 ani, pentru ca locurile bugetare să fie oferite acelor specialități de care statul are nevoie”, a menționat Monica Babuc.

O altă modificare în admiterea 2018 este faptul că ministerul Educației, Culturii și Cercetării, nu va stabili perioade de depunere a actelor, respectând cu strictețe autonomia universitară. În consecință, fiecare instituție de învățământ superior va trebui să-și reconceptualizeze propriile strategii de admitere în funcție de specificul programelor de studii, autorizarea acestora, grupurile-țintă de abiturienți, precum și de modul de asigurare a calității studiilor oferite. Prin decizii ale senatelor urmează să fie stabilite criteriile de admitere, formulele de calcul la admitere (ce medii vor fi luate în considerare: doar cea de bacalaureat sau și cea din anii de studii liceale), precum și probele de admitere (examene, teste, convorbiri etc.).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram