/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Micii producători vor putea testa calitatea vinurilor la Universitatea Tehnică a Moldovei

missing
08 iunie 2018, ora 07:41

Astfel, 26 de întreprinderi, membre a Uniunii Micilor Producători de Vinuri vor putea face testările curente ale vinurilor pentru a se asigura de calitatea acestora și pentru a opera intervențiile tehnologice necesare pentru a crește calitatea vinurilor. Analizele vor fi făcute contra unui cost relativ mic, în comparație cu cel de pe piață dar care va acoperi cheltuielile pentru consumabile și logistică. La efectuarea testelor de laborator vor participa și studenții pentru ași dezvolta abilitățile practice de utilizare a tehnologiilor performante.

Memorandumul presupune și instruirea practică a studenților și masteranzilor Departamentului de Enologie, UTM în cadrul micilor vinării pentru îmbunătățirea abilităților practice de producție a vinurilor dar și a celor antreprenoriale.

Cu suportul Băncii Europene de Investiții, Guvernul Republicii Moldova, în cadrul Programului „Filiera Vinului”, a investit 1 milion 300 de mii de euro pentru dotarea Departamentului de Oenologie de la Universitatea Tehnică a Moldovei.

12 laboratoare și săli de studiu de la această catedră au fost dotate cu echipamente de ultimă generaţie ce permite să crească calitatea instruirii viitorilor vinificatori care sunt atât de necesari în economia reală. A fost creată şi o secţie de micro vinificaţie dotată cu utilaje de ultimă generație produse în Europa dar și un laborator de testare organoleptică a vinului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram