/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un secretar de stat de la Ministerul Economiei și Infrastructurii s-a pricopsit cu un bloc de locuit

08 iunie 2018, ora 12:03

Blocul de locuințe ridicat de Vitalie Iurcu și Vasigur Grup SRL a fost înălțat pe două terenuri alăturate, care au aparținut anterior statului, unul dintre care a fost privatizat în mod dubios, iar altul – luat în arendă.

Într-un răspuns remis în adresa Centrului de Investigații Jurnalistice, Vitalie Iurcu a declarat că a procurat terenul de 16 ari cu 400.000 de lei. Asta chiar dacă, potrivit anunțurilor imobiliare, prețul de piață al unui teren cu această suprafață amplasat în sectorul Botanica al Capitalei se ridică la peste două milioane de lei. În același timp, oficialul a spus că nu a făcut alte investiții în blocul de locuințe.

Cu toate acestea, fiecare al treilea imobil din blocul respectiv a fost înregistrat pe numele lui Iurcu. Astfel, pe parcursul anului trecut acesta, împreună cu soția sa, a devenit proprietarul a 27 de apartamente, cu suprafața cuprinsă între 38,8 și 85,1 metri pătrați, opt debarale, a șase garaje și un spațiu comercial de 166 de metri pătrați, evaluat cadastral la 1,2 milioane de lei.

Pe parcursul anului trecut și al primelor cinci luni din 2018, soții Iurcu au vândut nouă apartamente și două debarale. Potrivit site-ului companiei Vasigur Grup, costul unui metru pătrat în blocul respectiv variază între 700 și 730 de euro.

Investigația completă poate fi citită pe Anticorupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram