/VIDEO/ O șefă de la FISC și-a cumpărat apartament într-un bloc destinat judecătoriilor și l-a scris pe numele mamei

08 iunie 2018, ora 09:49

Apartamentul se află la etajul 11 al unui bloc de locuințe de pe strada Hristo Botev din Capitală. Complexul locativ a fost dat în exploatare anul trecut și a fost construit pentru magistrații Judecătoriei sectorului Râșcani, care și-au cumpărat aici apartamente la preț preferențial.

Mama funcționarei a încheiat contractul de investiție cu firma de construcție în septembrie 2016 și a devenit proprietara imobilului în septembrie 2017. Am vrut să aflăm din ce bani a fost cumpărat apartamentul. Deși inițial Albina Ișcova a acceptat un interviu, ulterior s-a răzgândit – ne-a informat purtătorul de cuvânt al Serviciului Fiscal de Stat, Olga Baciu.

În răspunsul expediat redacției RISE, șefa Direcției deservire fiscală Buiucani a menționat că apartamentul a costat 800 de mii de lei și a fost cumpărat de mama sa, iar banii provin din împrumuturi și economii personale. Plus la asta, Albina Ișcova a împrumutat și ea 130 de mii de lei pentru a face reparație, bani pe care i-a declarat. Totodată, Ișcova recunoaște că ea este cea care va locui în acest apartament, dar precizează că nu singură, ci împreună cu mama și cu fiica sa.

Însă mama funcționarei, pe lângă noua achiziție oficială din strada Hristo Botev, mai este proprietara unui apartament de aproape 45 de metri pătrați de pe strada Trandafirilor. Centrul Național Anticorupție, în cadrul campaniei „Integritatea este Libertate”, atenționează că un act de corupție este și atunci cânt funcționarii își înscriu proprietățile pe numele rudelor.

Citește continuarea pe RISE Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram