Calea Ferată din Moldova intenționează să reabiliteze circa 250 km de cale ferată din regiunea Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, iar cheltuielile se preconizează a fi acoperite din împrumuturile de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), precum și de la Banca Europeană de Investiții (BEI).

Într-un comunicat de presă, înreptinderea invită companiile să participe la licitație care este preconizată în cel de-al treilea trimestru al anului 2018. Astfel, companiile interesate sunt invitate să participe la prezentarea planificată pe 20 iunie 2018, în incinta CFM.

Calea Ferată anunță că licitația va fi organizată în conformitate cu regululie BERD și va fi valabilă pentru firmele din orice țară. Veniturile din împrumuturile băncii nu vor fi utilizate în scopul plății către persoane sau entități, pentru orice import de bunuri, dacă o astfel de plată sau import este interzisă prin decizia Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

CFM este într-o situație dificilă. Astfel din cele 139 de locomotive existente, 134 și-au depășit durata normala de amortizare. Totodată, peste 25% din infrastructura feroviară nu mai poate fi exploatată și necesită reparație capitală, ir peste cinci ani circulația pe mai mult de jumătate din căile ferate ar urma să fie suspendată, scrie Mold-Street.