Andrei Năstase, primarul ales al Chișinăului, a declarat că viceprimarul capitalei Nistor Grozavu a semnat o dispoziției prin care sistează lucrările de demolare a fostei clădiri a cinematografului Gaudeamus. La rândul său, reprezentantul companiei de construcții a declarat că ei nu încalcă legea și sistează lucrările de demolare doar în baza cuvintelor d. Năstase, deși actul oficial de la primărie nu a fost primit.

„În acest moment am primit o dispoziție de la Nistor Grozavu care prevede sistarea demolării clădirii cu numărul cadastral …. Sistați această legalitate”, s-a adresat Năstase către polițiștii care erau în jurul clădirii.

Reprezentanții companiei de construcții a mai menționat că ei nu încalcă legea și se vor conforma prevederilor legii. Totodată, acesta a precizat că lucrările de demolare au loc în conformitate cu legea și au toate actele necesare pentru demolarea clădirii. „Lucrările au fost sistate în baza cuvintelor d. Năstase, deși dispoziția nu a fost primită”, a mai declarat Verejan. El a mai spus că juriștii companiei vot ataca în judecată acțiunile domnului Năstase. Acesta a mai spus că, în locul cinematografului va fi construit un bloc cu 10 etaje.

Menționăm că, în dimineața acestei zile Andrei Năstase, alături de colegii de partid, a intrat pe teritoriul unde se află clădirea fostului cinematograf Gaudeamus pentru a solicita sistarea lucrărilor de demolare. Proprietarii terenului au solicitat intervenția poliției pentru a cere primarului ales să părăsească teritoriul. Aceștia au dat asigurări că dețin toate documentele necesare pentru executarea lucrărilor.

Amintim că, atât sâmbătă, cât și duminică mai mulți oameni au protestat în fața cinematografului împotriva demolării clădirii. Reamintim că anterior, mai mulți reprezentanți ai societății civile s-au opus demolării cinematografului. Aceștia își argumentează poziția prin faptul că, în Chișinău, lipsește infrastructura culturală.