/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Conflictul de la Gaudeamus: Demolarea fostului cinematograf, sistată în baza unei dispoziții a viceprimarului Grozavu

missing
11 iunie 2018, ora 10:42

„În acest moment am primit o dispoziție de la Nistor Grozavu care prevede sistarea demolării clădirii cu numărul cadastral …. Sistați această legalitate”, s-a adresat Năstase către polițiștii care erau în jurul clădirii.

Reprezentanții companiei de construcții a mai menționat că ei nu încalcă legea și se vor conforma prevederilor legii. Totodată, acesta a precizat că lucrările de demolare au loc în conformitate cu legea și au toate actele necesare pentru demolarea clădirii. „Lucrările au fost sistate în baza cuvintelor d. Năstase, deși dispoziția nu a fost primită”, a mai declarat Verejan. El a mai spus că juriștii companiei vot ataca în judecată acțiunile domnului Năstase. Acesta a mai spus că, în locul cinematografului va fi construit un bloc cu 10 etaje.

Menționăm că, în dimineața acestei zile Andrei Năstase, alături de colegii de partid, a intrat pe teritoriul unde se află clădirea fostului cinematograf Gaudeamus pentru a solicita sistarea lucrărilor de demolare. Proprietarii terenului au solicitat intervenția poliției pentru a cere primarului ales să părăsească teritoriul. Aceștia au dat asigurări că dețin toate documentele necesare pentru executarea lucrărilor.

Amintim că, atât sâmbătă, cât și duminică mai mulți oameni au protestat în fața cinematografului împotriva demolării clădirii. Reamintim că anterior, mai mulți reprezentanți ai societății civile s-au opus demolării cinematografului. Aceștia își argumentează poziția prin faptul că, în Chișinău, lipsește infrastructura culturală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram