Liderul democraților susține că Silvia Radu a luat un scor neașteptat de mare la alegerile locale din 20 mai, chiar dacă a fost un candidat independent. În cadrul unui interviu acordat pentru Tribuna, Vlad Plahotniuc a negat orice discuții despre cooptarea Silviei Radu în Guvern.

„Eu nu am urmărit atent activitatea ei la Primărie, unii spun că s-a descurcat bine. Însă pentru a conduce Primăria Chișinău ai nevoie și de sprijin politic, ca independent e foarte complicat să reușești, într-o țară extrem de politizată, unde electoratul votează preponderent politic și geopolitic. Ea a luat un scor neașteptat de mare pentru un independent, asta e un semnal că sunt destul de mulți oameni în Chișinău care nu mai vor politică în Primărie. Însă eu nu cred că ea avea șansă să câștige această cursă electorală ca independentă, mai ales pe această prezență la vot foarte redusă. În ceea ce privește speculațiile la care vă referiți, nu au existat nici un fel de discuții să fie cooptată în Guvern, cu atât mai puțin discuții pe linie politică”, a menționat Vlad Plahotniuc.

Președintele PDM a mai declarat că consideră că Silvia Radu a greșit că nu a avut înaintea campaniei o discuție cu partidele de dreapta.

Menționăm că anterior presa a scris că Silvia Radu ar putea deveni în scurt timp vicepremier responsabil de problemele sociale, iar modificările în structura Guvernului ar putea fi făcute în scurt timp.