Pasibil de cercetare penală este un conațional, iar alți doi sunt documentați în stare de libertate. Trei cetățeni moldoveni au fost reținuți pe teritoriul Ucrainei și extrădați forțelor de ordine, fiind cercetați pentru proxenetism și traversarea ilegală a frontierei de stat.

Unul dintre suspecți, în vârstă de 30 de ani, este suspectat că ar fi îndemnat la prostituție sau ar fi tras foloase de pe urma practicării prostituției. Acesta se află în urmărire penală din anul 2016, iar pe 5 iunie a fost extrădat în Moldova, fiind plasat în arest preventiv. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă mărime de la 32.500 de lei la 67.500 de lei, sau cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Ceilalți doi suspecți sunt minori în vârstă de 16 și 17 ani, iar la începutul lunii precedente ar fi sustras bunuri în proporții deosebite dintr-o locuință din orașul Ștefan Vodă. În urma investigațiilor s-a stabilit că minorii sunt din raionul Ștefan Vodă, iar ulterior au trecut ilegal frontiera, fiind reținuți în Ucraina. În prezent, tinerii sunt cercetați în stare de libertate.