/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Cum comentează Gamurari promovarea lui Radu și Ceban la televiziunile lui Plahotniuc

missing
12 iunie 2018, ora 12:38

„Era din cauză că ocupa funcția de primar interimar, și dacă nu greșesc, erau reflectate rezultatele și eșecurile în urma acestei conduceri”, spune Gamurari.

„Posturile cu acoperire națională Prime TV, Canal 2 și Publika TV, care au anunțat că nu vor reflecta campania electorală, nefiind monitorizate de CCA, au continuat să difuzeze multiple materiale cu caracter electoral direct și indirect în buletinele de știri prin care au promovat-o direct pe candidata independentă Silvia Radu”, se menționează într-un raport al Centrului pentru Jurnalism Independent cu privire la reflectarea primului tur al alegerilor.

O concluzie similară este prezentă și în raportul de reflectare a celuit de-al doilea tur: „Prime TV, Canal 2 și Publika, care au anunțat că nu vor reflecta campania electorală, au difuzat mai multe materiale cu caracter electoral care au fot favorabile pentru Ion Ceban și defavorabile pentru Andrei Năstase”.

De cealaltă parte, Gamurari susține că Partidul Democrat și-a expus clar poziție: „Am argumentat de ce nu solicităm să fie votat reprezentantul PSRM și PL, pentru că aceste partide au deținut mult timp Consiliul Municipal și am văzut la ce dezastru a fost adus municipiul Chișinău. Referitor la cum au tratat canalele TV, eu cred că fiecare post TV își are propria politica editorială, care ajunge la un numitor comun despre cum să promoveze un candidat sau altul”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram