Prima audiere a viceprimarului Nistor Grozavu în dosarul lui Dorin Chirtoacă a eșuat. Acesta a fost invitat de procurori să depună mărturii, iar, după începerea ședinței, Grozavu a cerut amânarea din motiv că avocatul său nu s-a prezentat. Fostul său șef, Dorin Chirtoacă, crede că viceprimarul nu poate fi martor în dosarul său pentru că este cercetat penal și poate fi șantajat de procurori.

Fostul primar general consideră că procurorii fac presiuni asupra tuturor martorilor ca aceștia să dea declarații împotriva sa.

„Toți au recunoscut că au comis ilegalități. Prețul pentru o pedeapsă mai puțin aspră este presiune de a face declarații incriminatoare în ceea ce mă privește și în ceea ce îi privește poate și pe alții,” a declarat Dorin Chirtoacă, ex-primar de Chișinău.

Procurorul a refuzat să comenteze acuzațiile și a spus că Nistor Grozavu a confirmat deja vinovăția lui Chirtoacă. „Nu am să comentez declarațiile și afirmațiile nefondate care le face atât inculpatul cât și partea apărării. Este totul legal. În cadrul urmăririi penale declarațiile care le-a făcut Nistor Grozavu confirma bănuiala rezonabilă de care este învinuit domnul Chirtoacă,” susține Dumitru Robu, procuror.

Totuși, Nistor Grozavu spune că nu cunoaște nimic despre acțiunile lui Chirtoacă. „Eu nu am nicio cunoștință de cauză în implicarea domnului Chirtoacă. Eu nu am participat la toate procedurile de aceea nu mă pot expune”, a menționat Nistor Grozavu, viceprimar de Chișinău.

Între timp, dosarul în care Grozavu este învinuit de fraudarea licitației privind parcările cu plată a ajuns pe masa judecătorilor, însă ședințele au fost amânate pentru luna septembrie. Viceprimarul recunoaște că a semnat contractul, însă spune că a fost o greșeală neintenționată.

Eu recunosc că am scăpat din vedere că nu este fraza că intră în vigoare după aprobare de către consiliul. Cine a admis această scăpare în contract? De fapt, cât nu aș zice, inclusiv și eu sunt unul din cei, însă nu puteam să mă uit,” a mai adăugat Grozavu.

Următoarea ședință de judecată pe marginea dosarului intentat lui Dorin Chirtoacă va avea loc pe 20 iunie. Fostul primar este învinuit de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, fapt pentru care riscă de la 3 la 7 ani de pușcărie. În aceeași cauză, fostul șef al direcției transport, Igor Gamrețki a fost deja condamnat la 3 ani cu suspendare, iar dosarele lui Nistor Grozavu și Alexandru Pincevski au fost expediate în urmă cu trei luni. După ce Grozavu a fost eliberat din arest, acesta a revenit la primăria capitalei in postura de primar general interimar, ca mai apoi să-i cedeze funcția Silviei Radu, la propria sa inițiativă.