Contrabandiștii se adaptează la noile tehnologii. 7.000 de țigarete de proveniență moldovenească, ambalate într-un colet de mici dimensiuni, care au fost trecute peste frontieră cu o dronă au fost descoperite în apropiere de frontieră, de către polițiștii români. Incidentul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute.

Mai exact, pe direcţia localităţii de frontieră Podu Jijiei, comuna Golăieşti, un autoturism înmatriculat în România, ce se deplasa spre frontieră şi din care ulterior a coborât un bărbat. Deoarece li s-a părut suspectă prezenţa persoanei în zonă, poliţiştii de frontieră au procedat la monitorizarea acesteia.

Câteva minute mai târziu poliţiştii de frontieră au auzit un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone.

Poliţiştii de frontieră au observat cum a fost lansat un colet de mici dimensiuni în apropierea frontierei de stat, care ulterior a fost preluat de către bărbatul care aştepta.

Polițiștii au acționat pentru reținerea acestuia efectuând somațiile prin voce și deoarece acesta nu s-a supus, au fost trase două focuri de avertisment.

În urma acţiunii persoana în cauză a fost retinută, iar la cercetări s-a stabilit că este cetăţeanul român Ionuţ B., în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi.

De asemenea, în coletul de mici dimensiuni au fost descoperite 7.000 ţigarete (350 de pachete) de provenienţă Republica Moldova, în valoare de 3.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Bărbatul a declarat că a fost contactat de un cetăţean din Republica Moldova, care i-a propus, ca în schimbul sumei de 200 de lei, să preia ţigările din extravilanul localităţii Podu Jijiei şi ulterior să le transporte în municipiul Iaşi.